Adviesgroepen

Om zo breed mogelijk in te zetten bij de ontwikkeling van het nieuwe vervoersconcept stellen we een interne adviesgroep met medewerkers van WPD en een externe adviesgroep met passagiers samen.

Extern

Joya Eckhardt

Regelmatige bezoeker

Joya (1978) woont in Groningen, heeft drie kinderen en een voorliefde voor Schier.Schiermonnikoog is haar tweede thuis. Ze komt al haar hele leven op het eiland, vroeger met haar ouders, en tegenwoordig met haar kinderen en/of partner ten minste drie vakanties per jaarVolgens haar zijn de waddeneilanden er voor iedereen, voor jong, oud, rijk en arm, en ze vindt het belangrijk dat dit zo blijft.

Intern

Marko Huizing

Hofmeester Lauwersoog-Schiermonnikoog

Voor de interne adviesgroep is het belangrijk dat er vanuit elke discipline vertegenwoordiging is. Er waren verder vanuit Rebam of Rebos geen aanmeldingen, daarom heb ik me opgegeven. Daarnaast is het natuurlijk een heel interessant project waar we mee bezig zijn. Super om daar deel van uit te mogen maken.

Extern

Robert Jannaschk

Eigenaar taxibedrijf

Robert (1982) woont sinds 2012 met zijn vrouw en 3 kinderen op Schiermonnikoog. Robert en zijn vrouw hebben een taxibedrijf met 4 wagens en 3 man personeel. Ze zijn het taxibedrijf volop aan het verduurzamen en Robert denkt daarom met name in het kader van duurzaamheid graag mee over de bereikbaarheid van het eiland.

Extern

Joke Eijer

Medewerker VVV Schiermonnikoog

Joke (1975) heeft dertig jaar op Schiermonnikoog gewoond en woont sinds een jaar in Dokkum. Voor haar werk bij de VVV Schiermonnikoog is ze 4 à 5 dagen per week op het eiland te vinden. Als (voormalig) eilander en als forens zit ze in de adviesgroep. Duurzaamheid en gastvrijheid zijn voor haar de belangrijkste aandachtspunten.

Extern

Menno Kanger

Student

Menno (1999) is een geboren en getogen Amelander. Hij woont sinds zijn 16e in Leeuwarden vanwege school en studie. Hij heeft de bachelor Bedrijfseconomie afgerond en volgt nu de pre-master Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In de weekenden en vakanties gaat hij naar Ameland. Volgens hem is een goede vervoersketen van belang voor scholieren en studenten. Daarom wil hij meedenken over een nieuw vervoersconcept.

Intern

Jan de Boer

Rederij Inspecteur Ameland-Holwerd

Ik heb plaats genomen in de Interne Adviesgroep, omdat ik het belangrijk vind dat vanuit elke functie (of vakgebied) binnen het bedrijf wordt meegedacht over het nieuwe vervoersconcept. Daarbij hoop ik dat er uiteindelijk een plan komt te liggen, waar wij als werknemer in de toekomst goed mee kunnen werken en waar we trots op kunnen zijn.

Intern

Martin Schuiteboer

Schipper sneldienst Ameland-Holwerd

Ik ben in de adviesgroep gegaan uit interesse in wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van een nieuwe vervoersconcept en nieuwe schepen.

Intern

Monique Brouwer

Medewerker Klantenservice

Een betrouwbare, vlotte overtocht is heel belangrijk voor de instandhouding van de economie op het eiland. Als eilandbewoner, ondernemen en medewerker van de Klantenservice denk ik vanuit deze belangen graag mee over het nieuwe vervoersplan.

Extern

Willemijn Visser

Hobby fotograaf

Willemijn (1951) woont met haar man in Oostmahorn en is bijna elke maand wel te vinden op Schiermonnikoog. Soms samen met haar man, maar vaak alleen omdat ze graag fotografeert. Voor haar is het belangrijk dat de natuur, cultuur en economie in harmonie naast elkaar kunnen bestaan het waddengebied.

Intern

Regina Engels

Planning Ameland-Holwerd

Achter een bureau kunnen de prachtigste ideeën ontstaan. Maar de werkvloer weet als geen ander of een idee haalbaar is in de praktijk.

Extern

Rianne van der Zaag

Juf

Rianne (1994) is opgegroeid op Schiermonnikoog en voor haar studie naar Groningen verhuisd. Daar vond ze haar huidige partner, waarmee ze nu in Dokkum woont. Ze is juf op een basisschool in de buurt van Groningen. Haar familie woont nog wel op het eiland en dus komt ze er nog regelmatig. Dan komt ze thuís. Als lid van de adviesgroep wil ze meedenken over wat de beste boottijden zijn voor Schiermonnikoog, ook met oog op duurzaamheid.

Extern

Ramona Kooistra

Vastgoedadviseur

Ramona (1977) woont met haar man, drie kinderen en hond in Dokkum, waar ze ook werkt als vastgoedadviseur. Ze hebben een vakantiehuis in Ballum op Ameland, waar Ramona zelf regelmatig verblijft. Deels voor de ontspanning, deels om als verhuurder de puntjes op de i te zetten. Ze komt dus zowel privé als zakelijk op Ameland en wil vanuit deze perspectieven meedenken over het vervoersconcept.

Extern

Hans Nagtegaal

Ondernemer

Hans (1964) woont met zijn zoon in Hollum en heeft een vriendin in Dokkum. Zelf heeft hij op de wal gewoond, waar hij werkte voor de Dokkumer Vlaggen Centrale. In die tijd reisde hij vaak naar en van Ameland. Nu heeft hij op Ameland een eigen bedrijf in bedrijfsvlaggen. Met het oog op toerisme en dus de Amelander economie, is bereikbaarheid volgens Hans belangrijk en daar wil hij graag zijn steentje aan bijdragen als lid van de adviesgroep.

Intern

Richard Thomassen

Medewerker Havenkantoor Nes

Met mijn inbreng in de interne adviesgroep hoop ik, dat straks bij het nieuwe vervoersconcept vooral de eilanden een sterkere band voelen met hun veerdienst en dat de toerist aan boord meteen het vakantie- en eilandgevoel ervaart. Dit met als basis een zo vertrouwd mogelijke dienstregeling.

Intern

Elzert Tuinenga

Werktuigbouwkundige Ameland-Holwerd

Ik wil graag deel uitmaken van de interne adviesgroep omdat ik het een interessant leerproces vind en omdat ik graag mijn steentje bij wil dragen aan een zo efficiënt mogelijk ontwerp van de nieuwe schepen.

Extern

Eric Brunnekreef

Filiaalmanager

Eric (1966) runt samen met zijn vrouw en zoon de Spar op Schiermonnikoog. Hij wil in de adviesgroep omdat volgens hem iedereen belang heeft bij een goede veerdienst. Zeker met oog op het regelmatig en tijdig ontvangen van goederen vindt de ondernemer het belangrijk om mee te kunnen praten. Een goede connectie met het vasteland is voor Eric en zijn vrouw ook belangrijk omdat ze daar enkele keren per jaar hun zoon en hun vrienden bezoeken.

Extern

Hessel Dubblinga

Bewoner

De overgrootvader van Hessel is de eerste uitbater van de postboot waaruit de veerdienst naar Schiermonnikoog historisch gezien uit is ontstaan. Hessel (1956) heeft zelf ook gevaren en hij heeft 25 jaar als verkeersleider op de vuurtoren van Schiermonnikoog gewerkt. Vanuit eilander, historisch, biologisch en maatschappelijk besef zit hij in de adviesgroep.

Intern

Dennis Bulte

Kapitein veerdienst Ameland-Holwerd

Ik wilde in de adviesgroep plaatsnemen, omdat het mij een interessant project lijkt en omdat het met onze werkplek te maken heeft. Zo’n project maak je maar 1 keer mee en ik hoop er een mooie ervaring uit te halen.

Intern

Robert van Dijk

Matroos veer- en sneldienst Lauwersoog-Schiermonnikoog

Ik ben nieuwsgierig hoe het in zijn werk gaat. Mee mogen denken over de nieuwe toekomst van Wagenborg.

Extern

Rick Morsink

Makelaar/ Taxateur

Rick (1982) woont in Twente waar hij als makelaar/taxateur werkt in het makelaarskantoor van zijn vader, broer en hemzelf. Hij komt al zijn hele leven op Ameland. Hij heeft een vakantiehuis in Buren, dat hij regelmatig verhuurt en waar hij zelf ook graag verblijft. Voor Rick is onder andere de slag naar duurzaam (toekomstbestendig/betrouwbaar) vervoer een belangrijk onderwerp.

Extern

Hans Hartog

Regelmatige bezoeker

De schoonouders van Hans (1953) woonden in Hollum op Ameland en zodoende komt hij er al jaren – ook nu zijn schoonouders inmiddels zijn overleden. Soms bezoekt hij Schiermonnikoog. Hij is oud-directeur van het recreatieschap Drenthe. Mede daarom heeft hij zich aangemeld voor de adviesgroep: hij heeft ervaringen in de ‘groene wereld’ én in de ‘economische wereld’ die van pas kunnen komen voor het vervoersconcept. Voor hem zijn goede voorzieningen voor gehandicapten daarnaast een groot aandachtspunt omdat hij en zijn vrouw een meervoudig gehandicapte zoon hadden die onlangs is overleden op 40 jarige leeftijd.