Praat mee sessie op Schiermonnikoog goed bezocht

Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) heeft op 29 maart een bijeenkomst georganiseerd om te discussiëren over een nieuw vervoersconcept voor de veerboten naar de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog.

Ger van Langen, de directeur van WPD, bedankte alle aanwezigen voor hun tijd en benadrukte het belang van de bijeenkomst om te kunnen blijven voorzien in de behoeften van de eilanden. Rogier Havelaar, Manager Innovatie bij WPD, presenteerde vervolgens de routekaart naar het nieuwe vervoersconcept en legde de verschillende stappen uit.

De eerste stap was om kennis te maken met belangenorganisaties, overheden, provincies, gemeenten en andere belanghebbenden. Vervolgens werden in de tweede stap de onderwerpen besproken die nodig zijn voor het maken van een nieuw vervoersconcept, waarbij rekening moet worden gehouden met de hele reis die passagiers afleggen van Lauwersoog naar Schiermonnikoog.

De derde stap was de bijeenkomst waarbij de wensen van de aanwezigen werden geïnventariseerd. WPD heeft alle wensen en scenario’s verzameld en zal deze input gebruiken om een genetisch algoritme te creëren dat alle informatie over getijden, gewicht van de schepen, aantal passagiers en andere factoren verwerkt. Hieruit worden dan een aantal boten met bepaalde afmetingen en eigenschappen afgeleid.

Hoewel dit proces geen gedetailleerde tekeningen oplevert, hoopt WPD dat het de weg zal banen voor een nieuw vervoersconcept dat rekening houdt met de behoeften van de eilanden en de veranderende omstandigheden. De concessie voor de huidige vloot van Waddenveren Oost loopt af in 2029 en WPD hoopt voor die tijd een nieuw vervoersconcept te hebben geïntroduceerd.

De sfeer tijdens de bijeenkomst was positief en de aanwezigen werden aangemoedigd om hun mening te geven en ideeën te delen. WPD blijft openstaan voor verdere feedback en samenwerking met de gemeenschap om ervoor te zorgen dat het nieuwe vervoersconcept aan alle behoeften voldoet en zo duurzaam en efficiënt mogelijk is.

Reacties op: Praat mee sessie op Schiermonnikoog goed bezocht