Themaweek Natuurlijk, Bereikbaar! van start!

Van 6 tot en met 11 maart organiseren we de themaweek “Natuurlijk, Bereikbaar!”. Het doel van deze week is om input op te halen voor het nieuwe vervoersconcept. Wij zien uit naar een geslaagde week!

Elke dag staat ander thema centraal. Er wordt gesproken over toerisme, zorg, cultuur, sport, onderwijs en logistiek. Dagelijks gaan we onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam aan de hand van stellingen en inspirerende voorbeelden met elkaar in gesprek.

Het doel van de week is om input op te halen: hoe willen we met elkaar dat de veerdienst van de toekomst eruit ziet? Wat moet het vervoersconcept kunnen? Wanneer zijn we tevreden? En welke keuzes moeten we vandaag maken. Om die reden zijn alle beroepsgroepen én particuliere gebruikers van de veerdiensten tussen de eilanden en het vaste land uitgenodigd om input te geven. Ook de politieke partijen van Fryslân komen langs om hun visie te delen.

tekst gaat onder de afbeelding verder.

Ook presenteert Wagenborg Passagiersdiensten de routekaart naar een nieuw vervoersconcept. In zes stappen werken we toe naar het vervoersconcept van de toekomst. De themaweek heeft als doel om input op te halen voor het programma van wensen en scenario’s.

Al deze input wordt door Wagenborg Passagiersdiensten vastgelegd en vertaald naar een lijst met wensen voor de toekomst. De ruim 150 kinderen die in de tent kwamen wisten het wel: Goede wifi, een McDonalds en een grote game hall aan boord mogen absoluut niet ontbreken!

Op zaterdag ronden we de themaweek af met open gesprekken waaraan iedereen deel kon nemen. Ook kunnen de schepen van Wagenborg Passagiersdiensten bezocht worden tijdens de Open Deuren Dag. De gesprekken in de themaweek zijn een startpunt. Komende tijd worden alle wensen vertaald naar verschillende vervoersconcepten zodat we met elkaar in het najaar van 2023 keuzes kunnen maken die de richting voor het vervoersconcept zullen bepalen.

Reacties op: Themaweek Natuurlijk, Bereikbaar! van start!